Ankbilder

Här är min nybyggda ankgård!



Kajsa fick som sagt bara en liten älling i sitt första ruvningsförsök. Vi kallar den lille för knatte tills vi vet om det är en hona eller hane.




Och här är en bild på två av löpankorna.


Äntligen!

I måndags blev ankornas inhägnad klar. den blev jättefin och Kajsa och hennes lilla älling trivs bra ihop med de fyra löpankstonåringarna!

Vaktlar...suck

Igår bestämde sig mina tre vaktelhönor för att försöka hacka ihjäl sin tupp som de bott med sedan födseln i december förra året. Dom lyckades så bra att jag var tvungen att avliva tuppstackarn akut igår. Dummar fåglar!

Ny ruvning

Det blev inga kycklingar ur Agnes ägg så därför har hon ny fått nya. Nu är det bara att hålla tummar för kycklingar om 20 dagar.

Inga kycklingar ännu

Det har inte blivit några kycklingar under Agnes än. börjar tvivla på om det blir några. Jag ska ge det några dagar till. Sen är frågan om man ska få henne att adoptera några nykläckta ungar eller om man ska pröva att lägga under en till omgång ägg under henne.

Uppdatering 1/7-11

  • Avelsägg vaktel 15 st, 150kr inkl frakt.
  • Matägg vaktel 2 kr/st
  • Matägg höns 1-2 kr/st
  • Åsboungtupp, 40 kr
  • Blandrastuppar för liv eller slakt, 20 kr/st

Hoppas inom kort att kunna ha mina dvärgkochiner i en egen inhägnad för att kunna sälja renrasiga avelsägg och kycklingar. Kan även kläcka fram blandraser mot beställning. Daggamla 25kr + 5 kr veckan.


Blir det några kycklingar?

I helgen eller möjligtvis i början på nästa vecka är det dags för äggen under Agnes att kläckas. Om det nu blir några kycklingar vill säga. Jag håller tummarna för att det ska bli en iaf så Agnes får en liten kyckling att ta hand om. Hon hade fyra ägg från början, men nu är de bara tre. Har inte haft tid att lysa dem då jag lånat ut lampan så det kan ju gå hur som helst...

RSS 2.0