Vem blir först ut?

Satt och kikade lite på mina hönor idag när jag stängde in dem för kvällen. Jag har hört hönorna börjar värpa strax efter att de blivit rödare i kam och slör. Hemma hos oss är det just nu Agda och Asta som leder kam och slör tävlingen, då de båda blivit mycket rödare i färgen samt att deras kammar och slörar växt till sig en del.
Så vi får se om det stämmer!

Kramgoa hönor?

Överallt tycker jag mig se bilder på folk och deras höns där det kramas och gosas och då kan jag inte bli annat än lite avundsjuk. Så igår när jag stängde in hönsen tänkte jag att jag kanske skulle passa på att gosa lite med mina goa hönor. Detta visade sig vara lite mer kompliserat än jag först trott. Men efter ett liten stund hade jag tvingat till mig lite gos från både Jane och Anita.

Jane verkar till temperamentet mer och mer likna sin namne från Austens böcker och tittade med lugna ögon upp på mig där hon låg i min famn. Anita kostade på sig att protestera lite mer. Hon vet att jag tycker att hon är det sötaste som finns ändå..

Välja kläckare

Tills våren har jag tänkt att skaffa min första äggkläckare. Känns bra att för en gångs skull veta i god tid vad man ska göra för julklappspengarna istället för att spendera dem på massa onödigheter. Nu när jag har undersökt det där med kläckare lite närmare inser jag att det faktiskt finns en hel del att välja bland och att det finns en hel del finesser på dom med.

Länge funderade jag på att skaffa en lite billigare  där jag själv får vända äggen osv. Men efter att ha funderat ett tag så känns det som att en helautomatisk vore bättre. Då känns det som om det är mindre chans att allt går åt pipsvängen. Visserligen blir ju detta en aning dyrare, eller ganska mycket, men å andra sidan kanske det är sant som det sägs, att man får vad man betalar för.

Just nu lutar det åt denna modellen på kläckare: En R-COM Incubator King SURO!
http://www.pandtpoultry.co.uk/product/categoryid/84/productid/1418

Jag har läst mycket gott om denna kläckare på internet. Det enda jag funderar på är om en kläckare för 20-25 ägg är tillräckligt. Eller om man snart vill ha en större när man blivit lite fast i det här med maskinkläckning. Eller om man funderar på att försöka sälja lite daggamla.

Annars så funderar jag på den här modellen som är lite större, men inte så fasligt mycket dyrare. Även den helautomatisk:
http://www.pandtpoultry.co.uk/product/categoryid/84/productid/1659

Förhoppningsvis så vill kanske någon av hönorna ruva lite också så det kanske inte blir så mycket att kläcka iaf...



RSS 2.0